Over slimme bescherming in VPN

Slimme bescherming-technologie biedt de mogelijkheid om een beveiligde verbinding in te schakelen wanneer u verbinding maakt met het internet via een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk of websites en apps opent waar u vertrouwelijke gegevens kunt invoeren.

Wanneer u bijvoorbeeld een website uit de categorie Bankieren opent, wordt u door de app gevraagd om een beveiligde verbinding tot stand te brengen zodat u de financiƫle transacties veilig kunt uitvoeren.

U kunt regels configureren waarmee een beveiligde verbinding automatisch tot stand wordt gebracht voor netwerken, websites en apps die u vaak gebruikt.

U moet toegankelijkheid voor Kaspersky-app inschakelen om deze functionaliteit te gebruiken.

Toegankelijkheid inschakelen

Als er geen internetverbinding is in een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk, wordt er niet automatisch een beveiligde verbinding ingeschakeld of biedt de app niet aan om een beveiligde verbinding in te schakelen. De app meldt dat er geen internetverbinding is in het onbeveiligde Wi-Fi-netwerk.

Sta toe dat de Kaspersky app je meldingen stuurt. Anders kan de app u niet waarschuwen en niet aanbieden om een beveiligde verbinding tot stand te brengen. Raadpleeg de documentatie van uw besturingssysteem voor informatie over het configureren van meldingen.

Op Android 9-14 of hoger vraagt de app toegang tot de locatie van het apparaat om informatie over het wifinetwerk te vinden (SSID, BSSID). De app gebruikt deze gegevens om wifinetwerken te controleren, VPN in te schakelen, uw wifinetwerk thuis te identificeren en u meldingen over verbonden apparaten te sturen. De app gebruikt de ontvangen gegevens niet om de locatie van het apparaat bij te houden.

Zonder toestemming voor toegang tot uw locatie, zullen de functies Secure Connection en Smart Home Monitor niet werken zoals bedoeld.

Kaspersky-app heeft geen toegang tot GPS-gegevens en houdt uw werkelijke verblijfplaats niet in de gaten. Toestemming is alleen vereist om informatie over het Wi-Fi-netwerk (SSID, BSSID) te krijgen.

Als u de app toegang tot de locatie van het apparaat wilt geven, zorgt u ervoor dat het gebruik van Locatie is ingeschakeld op uw apparaat en verleent u toegang tot Locatie, in het bijzonder voor Kaspersky-app. Op bepaalde apparaten moet u machtigingen handmatig verlenen.